Norway day one
13 juni 2024
Ik ga het niet rondbazuinen, maar om 6 uur ging de wekker vandaag. En te belachelijk voor woorden, om half 7 zat ik al aan de ontbijtafel. Inpakken en wegwezen, want om 8 uur moesten we inschepen. We werden onmiddellijk verwittigd: het wordt een woelige trip, want er was enorm veel wind op zee. 't Was precies of iedereen al zat was om 9 uur, want ge zwalpte van links naar rechts als je ging wandelen op het dek. Mijn ambitie was om de beruchte Titanic na te spelen, maar dat idee heb ik vlug laten varen ( heb je'm?). Als ik omhoog sprong, vloog ik drie meter achteruit. Dus zo scherp sta ik dan toch ni, precies.
We kwamen om twee uur aan in Noorwegen met een schitterende zon op ons gezicht. Maar wel nog 250 km naar het hotel af te werken. Dus geen getreuzel, maar gas erop. Ik begrijp sinds vandaag waarom de Noren zo rijk zijn. Die hebben gewoon geen cafés, waar je je geld kan achterlaten. Alleen in sommige tankstations kunde een broodje kopen en koffie.
Als kennismaking met de Noorse wegen, kon vandaag wel tellen. Op tijd en stond een haarspeldbocht afgewisseld met lange snelle bochten. En ook wat bijgeleerd over mijn gps. Als ge de bocht plat genoeg neemt, draait het beeld 90° mee. Apart! Onderweg wel een paar keer kort gestopt om te genieten van prachtige panorama's. Ik kan emotioneel worden van kunst, zoals muziek of een prachtig schilderij. Vandaag ervaren dat dat ook gebeurt met de prachtige, Noors natuur.
En nu slapekes doen, want morgen werken we 54 haarspeldbochten af.

Leuk te lezen dat je er zo van geniet! Ik kan me voorstellen wat zo'n landschap met je doet. Ik ben blij voor je. 💜😘
Niet te stoer in die haarspeldbochten morgen eh.. 🙃