Norge dag fire

16 juni 2024 - Loen, Noorwegen

Laat aangekomen in Bergen (niet teverwarren met de Lilse Bergen) en vandaag richting Loen. Het zou stom zijn die stad over te slaan als je er toch bent. Dus hebben we gekozen voor de kortere route van 340 km en zoals een rasechte toerist betaamt, hebben we Bergen by boat bezocht. Met een op tape ingesproken gids, die ons de geschiedenis van B vertelde. Dus toch de moeite om efkes langer te blijven. Om half twaalf richting Loen. De eerste 100 km was een aaneenschakeling van tunnels van 100 tot 4500 meter. Boring dus. Na de zoveelste ferry konden we eindelijk gaan slingeren. En uiteraard werden we weer getrakteerd op adembenemende panorama's. (Zie foto's). De kleine wegen zijn vrij smal in Noorwegen, maar geen probleem. Auto, bus of camion, als je wil voorbijsteken, gaan die efkes aan de kant staan.  Die afspraken moeten ze in België ook invoeren.  Maar ja, zelfs ritsen lukt hier amper.  Toch werden we regelmatig gehinderd. Een keer door losgeslagen wilde paarden die over de weg liepen. Of een kudde schapen die de baan inpakten en weigerden opzij te gaan. Gelukkig hadden de koeien lunchpauze, want die lopen daar ook los langs de weg.

Oh ja, had ik al gzegd dat we alweer de ganse dag zon hadden? Tja, ge krijgt wa ge verdiend zeker? Zeker als je weet dat het in Bergen 239 dagen per jaar regent. Morgen verder naar het Noorden.

1. Line:
    16 juni 2024
    Chanceur!!
    En hier maar regenen.. plaats maar wat meer foto's. 🙏🏽😘
  2. Madgy:
    17 juni 2024